historische kring de tike

Historischekring DE RÛNTE

De Tike

Op 6 februari 2007 werd de eerste aanzet gegeven tot de oprichting van de Historische Kring de Tike. Oorspronkelijk als één van de toenmalige werkgroepen van de Vereniging Dorpsbelang. En nog altijd werkend onder de ‘paraplu’ van het bestuur van die vereniging.

Geke Kooistra, Klaas Kingma, Willemien de Vries en Rien de Bruin kwamen die avond bij elkaar om “iets” te doen met de geschiedenis van ons dorp. Dit resulteerde al diezelfde avond in de oprichting van de Historische Kring. Het enthousiasme was groot en er kwamen allerlei plannen op tafel. Harm Bosga verving Willemien en dit viertal vormt nog altijd het Rûnte werkteam.

Sinds die tijd organiseert de Rûnte minimaal twee keer per jaar altijd druk bezochte evenementen in het dorpshuis; heeft zij meer dan 100 donateurs en is zij (na tien jaar) toe aan de 19de uitgave van het tijdschrift “Weromsjoch” dat steeds weer vol staat met verhalen en foto’s over de dorpsgeschiedenis.  Het foto- en documenten archief bestaat uit vele honderden foto’s en documenten vanaf begin vorige eeuw.

De Rûnte

Website door: SMART Websites